sloangnem
Prijava na e-novice

Želite prejemati e-novice?
Vpišite svoj e-mail naslov:Kontakt

Zavod Koušta Turnišče
Štefana Kovača 73
9224 Turnišče
Tel.: 02/573-50-40
Fax.: 02/573-50-41
E-mail: zavod.kousta@gmail.com

Zavod Koušta

slika_novice

V osrčju Prekmurja leži občina Turnišče, v kateri deluje Zavod za negospodarske dejavnosti Koušta.

Zavod je namenjen predvsem turizmu, kulturi in športnemu dogajanju v sami občini in njeni bližnji ter širši okolici. Ljudem nudimo možnost srečevanja in zbliževanja na najrazličnejših prireditvah, spoznavanje in izmenjevanje kulturnih in ljudskih izročil, aktivno preživljanje prostega časa, medgeneracijska izpopolnjevanja in izobraževanja, predvsem pa si prizadevam da bomo naše poslanstvo uresničevali tako da bo vsak, katerega bo pot ponesla k nam, od nas odšel zadovoljen in srečen.

Skrbimo da vsem, ki se ustavijo v naših krajih ponudimo spoznavanje kulture, naravnih danosti, kulinarike in običajev enega najstarejših urbanih okolij v Pomurju.

Romarska cerkev Marijinega vnebovzetja, Čevljarski muzej, Domačija Štefana Kovača, Ancova galerija pričajo o zgodovini  in pomenu kraja v širši regiji.

Sibirska perunika in Močvirski tulipan kot redki rastlini krasita tipično panonsko pokrajino, ki je omogočala  preživetje s kmetovanjem  in razvoj bogate kulinarične ponudbe.

Sprehodi v naravi, ribištvo in koriščenje bogate športne infrastrukture omogočajo aktivno preživljanje prostega časa.

Obisk naših krajev je lahko obogatena z glasbo ali kulturnim programom - folklornim nastopom. Glede na letno obdobje si lahko privoščite tematski večer Lupljenje Koruze, Lupljenje bučnega semena, izdelava izdelkov iz naravnih materialov, Prekmurske koline…..

Občina Turnišče leži  med Moravskimi  Toplicami in  Termami Lendava, ki med številnimi drugimi znamenitostmi krasijo panonsko nižino.

Moravske Toplice se nahajajo v neposredni bližini občine Turnišče, poleg bogate wellness ponudbe vam nudijo kolesarske izlete po vinorodnih gričih, igranje golfa na najdaljšem igrišču v Sloveniji, spoznavanje ljudskih običajev in poskušanje najrazličnejših prekmurskih dobrot. 

Na drugi strani občine se razprostirajo Terme Lendava, kjer se lahko razvajate v vrelcih edinstvene parafinske vode, sprehodite po jantarevi poti, kolesarite, se pustite razvajati  domačinom, ki pripravljajo odlične prekmurske jedi, poskusite vrhunska vina, lahko pa se podaste na lov in ribolov na slikovitih rokah reke Mure.


aerobika
joga
Izdelava spletne strani: DOMNET Vse pravice pridržane © KOUŠTA-Turnišče 2011
Cookies